Ons Verhaal

Hoe wij enthousiaste mensen zijn geworden

In 2014 ontmoetten wij, Tom en Piek, elkaar (opnieuw). Tom werkend aan persoonlijke ontwikkeling, organisatie en technologie en Piek werkend aan als praktisch filosoof onder de naam Filosofie in actie.

We herkenden in elkaar de nieuwsgierigheid. Nieuwsgierigheid naar de wereld, naar andere mensen en naar wat er allemaal mogelijk is. We merkten ook dat we verschillende strategieën hanteerden om met mogelijkheden en nieuwe ideeën om te gaan.

Tom had als voorkeur ontwikkeld om de spreekwoordelijke kat uit de boom te kijken, te kiezen voor methodisch werken en wilde graag onderbouwing van de weg die hij zou gaan kiezen. Hij was echter op zijn best als hij overal ja tegen zei in plaats van nee. 

Pieks voorkeur was om elk nieuwe mogelijkheid aan te grijpen en na te jagen, om al gaandeweg te evalueren en bij te sturen. Nee-zeggen kan altijd nog. Maar dat kost behoorlijk wat energie en dat werkt alleen als ze aandacht heeft voor wat van haar van waarde is.

Deze verschillen wakkerden de nieuwsgierigheid alleen nog maar meer aan en vormden de basis voor een gesprek over kiezen, over prioriteren en over doen wat belangrijk is.

Hoe ga jij om met jouw enthousiasme? werd onze uitgangsvraag.

Hoe kan je leren je enthousiasme voor je te laten werken? En als kracht te gebruiken?

Wij merkten ook dat alles wat wij ooit waren aangegaan vanuit enthousiasme gekenmerkt werd door oprechtheid. Het was iets wat 'echt' van ons was, of het nou mislukte of een groot succes werd.

De focus op enthousiasme en de vragen die daarbij opkwamen maakten ons enthousiast! Oprecht!

Ons eerste project was geboren: het schrijven van een boek over enthousiasme.

Nu geven wij trainingen over het laten ontstaan van enthousiasme, het omarmen van je enthousiasme en het werken vanuit enthousiasme. Van zelfinzicht tot praktische ervaringen.  

Als Enthousiast Mensen werken wij planmatig én experimenteel. Wij zeggen ja én nee. Wij kiezen als we het echt niet zeker weten én wij volgen ons gevoel. Wij werken stevig en onderbouwd en altijd met plezier!

Wat doe jij met jouw enthousiasme?

Tom & Piek

 
Tom.png
Piek.png